Vervanging van leerkrachten

Het kan zijn dat een leerkracht van een groep tijdens de schooltijd andere werkzaamheden moet verrichten. Ook kan hij om een of andere reden niet op school zijn, bijvoorbeeld door ziekte of verplichte studie. Op dat moment wordt er gezocht naar vervanging voor het werk in de groep. Hierbij streven we er naar dat het onderwijs zo goed mogelijk wordt voortgezet. Als in een groep twee leerkrachten werken, kijken we of het mogelijk is dat zij elkaar vervangen.Verder bekijken we of er een leerkracht ter beschikking is die bekend is met de school. Bij langdurige afwezigheid van een leerkracht proberen we ervoor te zorgen dat de vervanging door een en dezelfde leerkracht gebeurt. De ideale vervanging is echter niet altijd te regelen, doch zijn te allen tijde de leerkrachten gekwalificeerd.