Hoofdluis

Wij hebben na elke vakantie controle op hoofdluis; dit gebeurt door een aantal ouders uit de eigen klas.
Wij hebben voor u als ouders een document van de RIVM wat u kunt lezen en een document met achtergrondinformatie met hele praktische tips en uitleg. Ook heeft het Centrum voor Jeugd en Gezin nog tips op hun site staan.

De praktijk
Wij zijn dit schooljaar gestart om per klas 2 luizenouders aan te stellen; het kost dan niet veel tijd en deze ouders kunnen zelf een afspraak met de leerkracht maken wanneer het hen beiden uitkomt.

We hanteren een protocol, wat op is gesteld i.s.m. directie, het team en ervaren luizenouders.

Er zijn 2 mogelijkheden dat uw kind een briefje inzake hoofdluis mee naar huis krijgt:

1. er is hoofdluis geconstateerd door de ouder en dit wordt gemeld bij de leerkracht; de leerkracht geeft dan een briefje mee.

2. er is hoofdluis geconstateerd na controle in de klas; u krijgt dan een briefje mee of uw kind het ook heeft of niet.

Als u geen briefje meekrijgt na een controle op school, dan is er geen hoofdluis aangetroffen.