Spreek voor je beurt

Wat is ‘Spreek voor je beurt’? Wat houdt het in? En vanwaar dit initiatief?

We beginnen direct met het antwoord op de laatste vraag. Een ouder van de Tarcisiusschool bedacht een concept om ouders en hun kennis en ervaringen zinvol en plezierig te laten zijn voor de kinderen. Zijn drijfveer is mensen zich ervan bewust te maken dat ze zelf het verschil maken. En dat is nou precies hoe het team van de Tarcisiusschool daar ook over denkt.

U als ouder kunt het verschil maken ook in ons onderwijsaanbod. Wij willen graag samen met u het verschil maken door u uit te nodigen om aan dit initiatief deel te nemen.

Wat houdt dat in en wat wordt er dan van mij verwacht?, horen wij u al denken. Het antwoord is als volgt;

Uw kennis, uw ervaringen op het gebied van uw werk of hobby zijn zeer waardevol en misschien wilt u de kinderen daarvan wel iets meegeven. Door ze te laten zien wat u doet of door erover te vertellen. De kinderen dus kennis te laten maken met onderwerpen waar u ‘meester’ in bent.

Niets is mooier voor kinderen dan enthousiaste ouders die ze wijzer kunnen maken, mooie verhalen te vertellen hebben, iets spannends kunnen laten zien, iets praktisch kunnen leren. Wij denken aan heel diverse zaken. Om u te helpen noemen wij enkele voorbeelden: misschien bent u wel schilder en kunt u kinderen leren mengen, bent u goed in schaken of u bent een advocaat, verloskundige of bakt u broodjes of fokt u honden of traint ze. Heel veel onderwerpen zijn interessant voor onze leerlingen.

Veel van deze onderwerpen raken zijdelings of heel direct de onderwerpen aan die wij gedurende de basisschool aan de kinderen aanbieden. En wat is nou mooier om ouders te kunnen vragen ons te helpen ons onderwijsaanbod voor de kinderen nog leuker te maken. U, in levenden lijve in de groep van uw eigen kind of die van anderen.

Wij hopen dat u enthousiast geworden bent en niet kunt wachten om u aan te melden. Een aantal ouders is u al voorgegaan, dus doe mee!!

Het is de bedoeling dat de spreekbeurt simpel en interactief is, niet langer duurt dan maximaal een uur en dat het begrijpelijk is voor de doelgroep. Bedenk dat als u thuis aan de eetkamertafel in staat bent om uw kinderen uit te leggen wat voor werk u doet, welke hobby u heeft etc., dat u dan eigenlijk al in grote lijnen de spreekbeurt klaar hebt. Veel meer hoeft u in de klas niet te vertellen: de vele vragen van de kinderen maken vanzelf dat de tijd om vliegt Laat u van te voren even informeren door de leerkracht. Heeft u een digibord nodig?,  dan kunt u dat aangeven. En is digitale ondersteuning nodig ook dan is ondersteuning te regelen.

U kunt het invulformulier downloaden, invullen en opsturen aan j.schraauwers@tarcisiusrvko.nl er wordt dan gezorgd dat het formulier in de digitale leerkrachten map te rechtkomt met het kopje ‘Spreek voor je beurt’ zodat een leerkracht uit deze verzameling van spreekbeurten kan putten. De desbetreffende leerkracht zal dan contact met u opnemen en verder afspraken met u maken.